En hånd med arbejdshandske på der står med en spand og gør klar til olieskift på en bil

Olieskift

Olieskift og skift af oliefilter

For at motoren kan blive smurt med olie under kørslen er det vigtigt, at oliefilteret fungerer optimalt. Oliefilteret har til opgave at filtrere olien for snavs og urenheder. Derfor sørger vi altid for at skifte oliefilteret sammen med olien. På den måde undgår du at få gamle urenheder i den nye olie. Hos Kraft Biler bruger vi f.eks. kun olie af højeste kvalitet, så du er sikker på, motoren kører gnidningsfrit.

Lad Kraft Biler tage hånd om dit olieskift

Ved brug bliver olien slidt, og dens viskositet nedsættes. Det gør, at oliens smøreevne daler, og det giver en betydeligt større grad af slitage på motoren. Er du i tvivl om, hvornår det er tid til at få foretaget et olieskift på din bil, så kan du gå ud fra, at du, for hver gang du har kørt 1.000 km, bør tjekke oliestanden ved hjælp af den oliepind, du finder under motorhjelmen. Har du en nyere bil, vil du kunne se på info-displayet, når det er tid til et olieskift.

Lader du en af vores mekanikere stå for olieskift på din bil, så kan du være sikker på, at vi gør brug af olie i høj kvalitet. Det er med til at sikre optimal beskyttelse af motoren ved både lave og høje temperaturer i alle viskositetsklasser. Kvalitetsolien er med til at sikre en bedre smøreevne ved koldstart, men også mindre slid og en længere levetid på motoren.

En åben kølerhjelm på en bil der er ved at få skiftet olie og oliefilter skift i Fredericia

Har du spørgsmål til olieskift?

Hos Kraft Biler tager vi på effektiv vis hånd om olieskift på din bil. Vores erfarne mekanikere kan hjælpe med olieskift på alle typer af biler, så du kan trygt køre ind forbi vores værksteder i Horsens eller Fredericia. Hvis du har spørgsmål til vores services vedrørende olieskift eller skift af oliefilter, så er du velkommen til at ringe til os på: 76 20 10 80 eller sende en mail til: ae@kraftbiler.dk. Du kan også booke din tid til værkstedet her.

Derfor er olieskift essentielt for din bil 

Uren og/eller manglende olie i motoren kan være en dræber og derfor er det vigtigt, at man løbende holder øje med niveauet. Der er flere forskellige grunde til at frisk olie gør det nemmere for bilen at køre over længere tid: 

Smøring af motoren 

Frisk olie til motoren er med til at holde alle bevægelige dele i gang og mindsker friktionen, som skaber slid over tid. Et olieskift sørger for, at alle dele i motoren kører smurt og glat. Dette giver en mere effektiv og problemfri drift. Uden tilstrækkelig smøring vil dele begynde at gnide mod hinanden, hvilket øger slitage og risikoen for motorhavari.

Fjernelse af urenheder 

Oliefilteret spiller en vigtig rolle ved at fange snavs, partikler og andre urenheder, som kommer ind i motorsystemet under kørslen. Dette beskytter motoren mod slid og skader. Filteret kan dog kun rumme en begrænset mængde urenheder, før det bliver fyldt op. Kører man for længe med et beskidt filter, risikerer man, at urenhederne i stedet cirkulerer rundt i motoren. Dette kan have alvorlige følger. Små partikler kan sætte sig fast i motordelene og forårsage unødigt slid. Større urenheder kan tilstoppe vigtige kredsløb og give motorproblemer.

Et olieskift inkluderer derfor altid udskiftning af oliefilteret. Hermed fjernes alle de urenheder, som er blevet fanget over køreperioden. Samtidig sikres et helt rent filter til at tage sig af de næste urenheder. På den måde beskytter et regelmæssigt olieskift motoren mod tidlig slitage og dyre reparationsregninger, der ellers kunne opstå som følge af urenheder i motoren.

Forbedret brændstofseffektivitet 

En ren og velsmurt motor med friske olie kører mere effektivt. Motoren kan yde optimalt, når alle dele er fri for snavs og urenheder. Dette øger brændstoføkonomien betydeligt. Regelmæssige olieskift sikrer, at motoren altid er i topstand. På den måde får man det bedste ud af bilens ydelse, mens brændstofforbruget holdes nede. Det er både godt for pengepungen og miljøet at køre med en velholdt motor.

Løbende olieskift er en del af den essentielle pakke i vedligeholdelsen af din bil. Især ved ældre modeller og brugte biler er det en af de ting, som man løbende skal holde godt øje med. Er du selv stødt på problemer med olieskift og tjek, så kontakt vores værksted i dag og få booket en tid til olietjek og skift af oliefiltre. Det er med til at forlænge levetiden på både motoren og bilen generelt, samt du sparer penge på højere effektivitet på din kørsel.  

Sed ut perspiciatis

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?