service.jpg

No summer vacation for the car

Bilen får ikke sommerferie Den eneste, der ikke skal ned i gear i sommerferien, er bilen. Den skal til gengæld være i topform.

Bilen får ikke sommerferie Den eneste, der ikke skal ned i gear i sommerferien, er bilen. Den skal til gengæld være i topform. Derfor bør bilen have et sommerferietjek, før turen går syd på eller landet rundt med campingvognen. Det er nu, man skal have det gjort, peger Kraft Biler på. Sommerferietiden nærmer sig. Den tid, hvor vækkeuret slåes fra, hvor man skal nyde eftermiddagen henslængt i liggestolen under parasollen, og hvor det meste sådan set godt kan vente til i morgen. Bortset altså lige fra det, det handler om bilen. Den skal nemlig være toptrimmet til at yde en kraftpræstation ud over det sædvanlige. Den skal køre adskillige hundrede kilometer i et stræk, måske tusinder, hvor den normalt her hjemme tøffer en tur til og fra arbejde.
-Bilen skal lige pludselig arbejde meget mere og køre meget længere i et stræk, end den gør til hverdag. Derfor bliver den belastet på en helt anden måde, end den gør til daglig, siger værkfører Erik Andersen fra Kraft Service. Det skal bilen være i topform til. Erik Andersens anbefaling er derfor klart, at man giver bilen et sommerferie-tjek, før turen går syd på, så man undgår at stå med en kogende motor i det sydlige Tyskland, eller en motor, der er kørt tør for olie lige syd for Skagen.

Manglende opdateringer
Han peger der ud over på, at rigtig mange biler kan mangle nødvendige opdateringer af bilens styringssystemer, og at de derfor i værste fald ikke kører optimalt. Eksempelvis kan forbrændingen være fejlindstillet og gøre, at man ikke kører nær langt nok på en liter brændstof. -Man gør sig selv en tjeneste ved at få testet, om der er fejlkoder i bilens computer. Det er ikke nogen god ide at køre med en motor, der ikke kører optimalt. Slet ikke når den skal på langtur, siger Erik Andersen. Der udover, så kan de lange ferieture mod sydens sol også gøres væsentlig mere komfortable, hvis man får lavet eftersyn på air condition-anlægget. En lang, varm tur, hvor aircondition eller klimaanlæg står af, kan forebygges med et serviceeftersyn. -Hvor vi selv skal ned i gear, så skal bilen faktisk mindst et gear op, fordi den skal yde mere, end den gør her hjemme til daglig. Derfor gør man sig selv en tjeneste ved at få lavet sommer-service, siger Erik Andersen.
Kraft Biler er et fuldskala bilhus, som har afdeling i Horsens samt hovedafdeling ved afkørsel 59 i Fredericia. Kraft Service er Kraft Bilers eget værksted, hvor man servicerer mere end 4000 biler årligt. Kraft Service har netop ansat en ekstra mekaniker, så man nu i alt beskæftiger 10 medarbejdere. Kraft Biler beskæftiger sammenlagt 25 medarbejdere.

SOCIAL MEDIA